Skip Navigation
 

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.
 

Winiarstwo

WINOMIERZ/CUKRIMIERZ

WINOMIERZ/CUKRIMIERZ

Charakterystyka produktu: :
Głównymi elementami miernika są:
probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt.
Zakres: od 0 do 24°Blg
( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu).
Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami:
-przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy,
- zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty,
- odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony,
Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.

Dodaj do koszykaCena:11.70PLN
 

Winiarstwo

WSKAŹNIK ZAWARTOŚCI ALKOHOLU (BROWIN)

WSKAŹNIK ZAWARTOŚCI ALKOHOLU (BROWIN)

Charakterystyka produktu: :
Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C. Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń.

Dodaj do koszykaCena:10.00PLN
 

Winiarstwo

WYRÓB WINA I PIWA DOMOWEGO - moim hobby/książka (BIOWIN)

WYRÓB WINA I PIWA DOMOWEGO - moim hobby/książka (BIOWIN)

Napisana przystępnym językiem książka stanowi poradnik zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych domowych winiarzy i piwowarów. Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu. Dodatkowo znaleźć możemy w niej ponad 40 przepisów pozwalających przyrządzić doskonałe wina, piwa i miody pitne.

Dodaj do koszykaCena:12.00PLN
 

Winiarstwo

WĘGIEL AKTYWNY KOKOSOWY - 0,9 L (0,46 kg) BIOWIN

WĘGIEL AKTYWNY KOKOSOWY - 0,9 L (0,46 kg) BIOWIN

Przeznaczenie:
Pochłanianie substancji wpływających niekorzystnie na jakość destylatów dzięki silnie porowatej strukturze. Harmonizacja (korekta) smaku i zapachu wody pitnej oraz spirytualiów.

Sposób działania:
1. Namoczyć węgiel w wodzie destylowanej przez 24 h celem usunięcia pęcherzyków powietrza.
2. Umieścić w kolumnie filtracyjnej do wysokości 1 cm poniżej miejsca przelewu.

Dodaj do koszykaCena:17.00PLN
 

Winiarstwo

WĘŻYK DO OBCIĄGU WINA - długość 2 metry (BROWIN)

WĘŻYK DO OBCIĄGU WINA - długość 2 metry (BROWIN)

Opis produktu:
Sprzedawany w zestawie w skład, którego wchodzi:
- elastyczny wężyk PCV o długości 2 m i średnicy 8 mm,
- rurka szklana ( z otworem wlotowym kilka centymetrów od jej trzonu, w celu zapobiegnięcia zaciągania osadu z dna balonu),
- plastikowy zacisk ( ułatwiający kontrolowanie szybkości zlewania płynu),

Charakterystyka produktu:
Dostępne w ofercie wężyki PCV i zestawy plastikowe do obciągu wykonane są z tworzyw, które posiadają atesty do kontaktu z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol.

Dodaj do koszykaCena:6.50PLN
 
Stron:« Poprzednia 1 2 3