Skip Navigation
 

Nasiona na kiełki

 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

CEBULA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

CEBULA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

CEBULA - 10 g, NASIONA NA KIEŁKI

Kiełki cebuli działają na organizm przede wszystkim bakteriobójczo i odkwaszająco. Są wyjątkowo bogate w witaminę C, selen, siarkę, fluor, mangan, wapń, żelazo i magnez. Regularne ich spożywanie oczyszcza krew, powoduje spadek ciśnienia i zawartości cukru we krwi, a także reguluje poziom cholesterolu. Wskazane jest spożywanie kiełków na surowo.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

FASOLA ADZUKI NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

FASOLA ADZUKI NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

FASOLA ADZUKI NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

Nazywana również czerwoną soją, szczególnie popularna jest w kuchni wschodniej. Posiada lekko słodkawy smak z akcentem orzechowym. Zawiera około 25% bardzo wysokiej jakości białka i większość aminokwasów (za wyjątkiem Tryptofanu), łatwo przyswajalne formy żelaza, wapnia, kobaltu (witamina B12), kwasu foliowego oraz innych biopierwiastków, co czyni z niej pełnowartościowy zastępnik mięsa, szczególnie dla wegetarian. Posiada silne właściwości przeciwutleniające, przeciwmiażdżycowe oraz detoksykacyjne (szczególnie wątroby). Reguluje także poziom cholesterolu i cukru we krwi, poprawia funkcjonowanie nerek i trzustki, wspomaga również układ nerwowy i odpornościowy organizmu. Badania kliniczne potwierdziły także jej działanie odchudzające. Kiełki fasoli Adzuki wykazują silniejsze działanie aniżeli same nasiona. Można je spożywać na surowo (wskazane) lub duszone.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

FASOLA MUNG ZŁOTA NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

FASOLA MUNG ZŁOTA NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

FASOLA MUNG ZŁOTA NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

Kiełki Mung są wyjątkowo bogatym źródłem błonnika, łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy A, B, C i E, soli mineralnych oraz antyutleniaczy zapobiegających chorobom serca i nowotworom. Obniżają poziom złego cholesterolu (LDL). Stosowane głównie w daniach chińskich i wietnamskich. Spożywane mogą być na surowo lub na gorąco. Czas namaczania nasion 10-12 godzin. Okres kiełkowania 4-6 dni.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

GORCZYCA BIAŁA NASIONA NA KIEŁKI - 50 g

GORCZYCA BIAŁA NASIONA NA KIEŁKI - 50 g

GORCZYCA BIAŁA - 50 g, NASIONA NA KIEŁKI

Kiełki gorczycy białej wykazują działanie przeciwzapalne, powlekające oraz pobudzające trawienie. Ich spożycie wskazane jest głównie w chorobach przewodu pokarmowego, nieżycie żołądka i jelit oraz niestrawności. Kiełki gorczycy mają pikantny smak, dobrze komponujący się z większością potraw. Wskazane jest spożywanie kiełków na surowo.

Dodaj do koszykaCena:2.20PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

GROCH CUKROWY NASIONA NA KIEŁKI - 50 g

GROCH CUKROWY NASIONA NA KIEŁKI - 50 g

GROCH CUKROWY - 50 g, NASIONA NA KIEŁKI

Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A, C, D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

Dodaj do koszykaCena:2.30PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

KALAREPA CZERWONA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

KALAREPA CZERWONA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

KALAREPA CZERWONA - 10 g, NASIONA NA KIEŁKI

Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A, C, D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

KAPUSTA CZERWONA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

KAPUSTA CZERWONA NASIONA NA KIEŁKI - 10 g

KAPUSTA CZERWONA - 10 g, NASIONA NA KIEŁKI

Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A, C, D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

KAPUSTA GŁOWIASTA CZERWONA-10g, NASIONA NA KIEŁKI (LG)

KAPUSTA GŁOWIASTA CZERWONA-10g, NASIONA NA KIEŁKI (LG)

KAPUSTA GŁOWIASTA CZERWONA-10g, NASIONA NA KIEŁKI (LG)

Kiełki nasion, znane i cenione już przed naszą erą są dla organizmu
bardzo cennym źródłem składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, aminokwasów.
Kiełki kapusty czerwonej poza podanymi zaletami posiadają czerwonokarminową barwę,
co dodatkowo uatrakcyjnia wizualnie sporządzanie surówki, sałatki lub kanapki.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy:
wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie,
a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę,
jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.

Waga: 10g

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

LUCERNA NASIONA NA KIEŁKI - 20 G

LUCERNA NASIONA NA KIEŁKI - 20 G

LUCERNA NASIONA NA KIEŁKI - 20 G
Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i z patelni, najlepiej pod koniec smażenia. Zawierają rzadko występujące w roślinach witaminę B, na której niedobór narażeni są wegetarianie. Poza tym są bogate w witaminy A, C i D oraz lecytynę. Ponieważ witamina B12 zapobiega anemii, kiełki lucerny powinny jeść też kobiety w ciąży i karmiące piersią. Ponieważ zawierają lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci. Kiełki lucerny dodaje się do dań gorących, szczególnie chińskich potraw.

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

MIESZANKA NA PATELNIĘ nasiona na kiełki - 30g (LG)

MIESZANKA NA PATELNIĘ nasiona na kiełki - 30g (LG)

MIESZANKA NA PATELNIĘ nasiona na kiełki - 30g (LG)

Mieszanka zawierająca nasiona fasoli Mung, fasoli Adzuki oraz soczewicy zielonej.
Kiełki te poza walorami smakowymi charakteryzują się wysoką zawartością składników wzmacniających organizm, witamin i soli mineralnych.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.
Po 4 - 6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Mieszankę podsmaża się na oleju, mieszając i doprawiając do smaku.
Świetnie nadaje się do sporządzania sałatek i jako przekąska.

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

PSZENICA NASIONA NA KIEŁKI 50G (TS)

PSZENICA NASIONA NA KIEŁKI 50G (TS)

PSZENICA 50 G NASIONA NA KIEŁKI (TS)

Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów.
Obfitują w żelazo, miedź, wit. B6. Są wskazane dla osób zmęczonych i zestresowanych.
Poprawiają trawienie i posiadają właściwości pobudzające. W zależności od upodobań
dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów, kanapek.

Waga: 50 g


WEWNĄTRZ OPAKOWANIA ZNAJDUJĄ SIĘ CIEKAWE PRZEPISY

Dodaj do koszykaCena:1.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona warzyw|Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

RZEŻUCHA OGRODOWA 10g (TS)

RZEŻUCHA OGRODOWA 10g (TS)

RZEŻUCHA OGRODOWA 10g (TS)
Lepidium sativum

Roślina uprawiana głównie w okresie zimowo-wiosennym jako bogate źródło witamin i składników mineralnych. Wysiew przez cały rok do skrzynek, doniczek, a wiosną w pole. Można też wysiewać na kilku warstwach wilgotnej ligniny.

Dodaj do koszykaCena:1.50PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

RZODKIEW CZARNA 10 G NASIONA NA KIEŁKI (TS)

RZODKIEW CZARNA 10 G NASIONA NA KIEŁKI (TS)

RZODKIEW CZARNA 10 G NASIONA NA KIEŁKI (TS)

Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów.
Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie,
uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. Kiełki rzodkwi czarnej zawierają dużo siarki,
dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci.
Kiełki rzodkwi mają ostry, pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek,
dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz potrawami jajecznymi.

Waga: 10 g

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

SOCZEWICA NASIONA NA KIEŁKI 20g (TS)

SOCZEWICA NASIONA NA KIEŁKI 20g (TS)

SOCZEWICA NASIONA NA KIEŁKI 20g (TS)

Kiełki są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się zarówno
do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych. Zawierają dużo żelaza,
magnezu i wit. C. Dobrze wpływają na stan zębów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom,
wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Występuje w nich kwas foliowy,
potrzebny zwłaszcza kobietom w ciąży wpływając na prawidłowy rozwój płodu.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy:
wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie,
a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę,
jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.

Waga: 20g

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Nasiona, grzybnie»Nasiona na kiełki

SOJA NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

SOJA NASIONA NA KIEŁKI - 30 G

SOJA NASIONA NA KIEŁKI - 30 g

Kiełki soi zawierają bardzo dużo (30-50%) łatwo przyswajalnego białka, witamin: A, C, K oraz z grupy B a także sporo mikropierwiastków i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Obniżają ciśnienie, zmniejszają zawartość złej frakcji cholesterolu oraz dodają energii. W przeciwieństwie do innych kiełków te powinny być poddane działaniu temperatury aby zwiększyć przyswajalność składników. Możemy je stosować do omletów, potraw chińskich a także dodatek do mięs.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 
Stron: 1 2 Następna »